Најава: Ковинска слава

Поводом 26. јула, славе храма Сабора светих архангела у Ковину, коју Ковинци традиционално обележавају као градску славу, ове године биће организован тродневни програм под називом „Дани ковинске славе“. 

Програм организују ковинске месне заједнице (ове године домаћин славе је Прва МЗ), Центар за културу и Туристичка организација општине, под покровитељством Општине Ковин.

У предвечерје славе, 25. јула (четвртак) у 19 сати, у галерији Центра за културу биће отворена изложба слика Милана Коњовића која се реализује захваљујући сарадњи установе културе са Галеријом „Милан Коњовић“ из Сомбора, родног града великог сликара. 

По отварању изложбе, у 19.45 уследиће традиционални чин резања славског колача, а служиће заједно свештеници ковинских парохија СПЦ. У културно-уметничком делу програма учествоваће МД "Ковински бећари", Неда Николић и Теодора Радовић.

На дан славе, 26. јула (петак) у 9 сати биће одржана служба у храму светог аргангела Гаврила а након тога кренуће литија кроз Сурдук до Центра за културу. У 21 сат почиње концерт  на платоу у центру града. Ковинце и њихове госте забављаће „Тропико бенд“. 

Другог дана славе, у суботу 27. јула, одржаће се манифестација „Нек звоне тамбуре“ са почетком у 20 сати, такође на летњој позорници у центру Ковина. Програм у организацији Туристичке организације општине Ковин и МД „Ковински бећари“ први пут је реализован прошле године, са идејом да постане традиција. Тако ће и овог јула пред публиком свирати ансамбли из Србије и региона који негују музику за тамбуру и тамбурице. 

 


© 2019 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.