Промоција наше општине у "Шареници"

Промоција наше општине у "Шареници"


Општину Ковин су 16. марта у емисији Шареница на РТС1 представили КУД "Паја Маргановић" из Делиблата, фолклорни ансамбл са дугогодишњом традицијом постојања који на репертоару има 12 кореографија, тематским називима осликава националну структуру свога места и Војводине и негује културу, традицију и обичаје.
Удружење "Вредне руке жена Ковина" из Ковина је представило богату гастрономску понуду нашег Баната и ручне радове којима се баве поједине чланице.
Петар Лукић-Цундер, пензионисани полицијски службеник из Ковина, представио је своју колекцију завичајних докумената у виду историјских извора који говоре о прошлости Ковина.
Александар Сармеш, председник Удружења СРП "Делиблатско језеро" из Делиблата, на најбољи начин је описао лепоте које нуди СРП "Краљевац" уз погодности за љубитеље спортског риболова, фото сафари, пешачке туре,...
Директорка ТОО Ковин, Дивна Кирилов, промовисала је најзначајније Манифестације које се одржавају у нашој општини током целе године, у које спадају Ломљење божићне чеснице, Пливање за Богојављенски крст, Пихтијада, Дани Ћирилице, Стари Лала, Дани Мађарске кухиње...

© 2022 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.