41. Међународни сајам туризма у Београду

41. Међународни сајам туризма у Београду


Туристичка организација општине Ковин учествовала је на 41. Међународном сајму туризма у Београду, промовишући туристичке потенцијале наше општине,  манифестације, културно-историјско наслеђе и удружења жена.

На нашем штанду, који су својим ручно рађеним производима улепшалe и украсилe Љиљана Гогош и Недељка Чакмак, своје гастрономско умеће показала су удружења жена "Велико храбро срце" из Малог Баваништа, "Вредне руке жена Ковина" и "Актив жена Прве МЗ" из Ковина и "Дуга" из Баваништа. Изузетна посећеност штанда показатељ је великог интересовања посетилаца за традиционалне банатске специјалитете и ручно прављене домаће производе.
Производе од меда представило је Удружење пчелара "Делиблатски мед" из Делиблата.
"Вила Ребел" из Делиблата, која је на Booking.com сајту за квалитет смештајних капацитета по мишљењу гостију оцењена високом оценом 9,5 од могућих 10, представила је своје смештајне капацитете.
У оквиру културно уметничког програма, општину Ковин су промовисали КУД "Гај" из Гаја са две кореографије: играма из Баната и Чешком игром. Репертоаром познатих мелодија, "Ковински бећари" са својим млађим члановима допринели су одличној атмосфери на бини Туристичке организације Војводине.Сајам је посетио и помоћник председнице наше општине, Немања Вујасиновић, који је заједно са представницима ТОО Ковин присуствовао презентацији побратимљене општине Зубин Поток на великом штанду Косова и Метохије.


Штанд ТОО Ковин ове године својим уметничким фотографијама оплеменио је мајстор фотографије Милан Живковић. Милан је рођен у Баваништу, живи у Ковину, а фотографијом се активно бави од седамдесетих година. Своју велику љубав према природи спаја са новим могућностима фотографије, а његова колекција фотографија под називом "Лепота ковинског пејзажа" изазвала је велико интересовање посетилаца сајма.

 


© 2022 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.